Щоразу, коли ми їх куштуємо, це відчуття солодкого хрусту повертає нас у дитинство, адже ми пам’ятаємо великі жовті пачки “з зайчиками”. Як часто ми подумки посміхаємося, коли бачимо в руках у малюка таку знайому пачку! Кукурудзяні палички люблять всі – навіть ті, хто не любить солодощів чи кукурудзи. В чому їх секрет? Мабуть, основною причиною всенародної любові є саме хрумкість кукурудзяних паличок. Давно помічено, що людина з більшим захопленням споживає щось, що хрумтить – “снеки” як явище тільки підтверджують цю теорію. Інша причина в тому, що більшість з нас любить солодке. На думку багатьох вчених, жага до цукру закладена у людини на інстинктивному рівні, оскільки він відіграє важливу роль у нашій життєдіяльності. В процесі еволюції смакові рецептори людини розвивалися таким чином, щоб у неї виникало бажання до життєво важливих речовин, таких як сіль, жири та цукор. І кукурудзяні палички – це “дозволена слабкість”. Корисне солодке. Наскільки корисні кукурудзяні палички?Кукурудза – це друга за важливістю в харчуванні сільськогосподарська культура після пшениці. З біохімічної точки зору у кукурудзі містяться такі корисні елементи як білок, вітамін С, вітаміни групи В, вітамін РР, калій та фосфор. Вона має високу харчову і біологічну цінність, і майже повністю засвоюється організмом людини. Завдяки регулярному споживанню кукурудзи активізуються обмінні процеси в організмі, підвищується життєвий тонус.Крім того, із кукурудзи виробляють крупу, борошно, кукурудзяні пластівці, крохмаль, патоку, спирт тощо, а із зародків кукурудзи – олію. Кукурудзяні палички не менш поживний продукт, ніж сама кукурудза. Виробляють кукурудзяні палички з кукурудзяної крупи, і їх якість залежить від сорту і якості зерна.Кукурудзяні пластівці, палички і снеки завдяки властивостям кукурудзи здатні припиняти процеси гниття і бродіння в кишківнику, зменшуючи здуття, нормалізуючи рН-середовище і відновлюючи нормальну флору кишківника. | |||||||
|